Csupa csokis krémes torta recept

2013. szept. 20.


Sziasztok! 

Munzáth Bianca vagyok a bluerdesign.hu bloggere.


Kalandozzunk egy kicsit a sütik világába! 

Bár jómagam is szeretek sütni, főzni, ezúttal egy nagyon kedves blogger társam kértem fel egy igen mutatós és finom torta elkészítésére.

Olvassátok Juci receptjét sok szeretettel! 

Mélykuti Juci vagyok, az Ízek, illatok, receptek (http://fromjuci.blogspot.hu/) blog szerzője.

A borongós, esős őszi napok közeledtével mindenkinek egyre több boldogsághormont kell becsempésznie a szervezetébe, így arra gondoltam miért ne hozhatnék Nektek egy csupa csokis krémes tortát gyümölcsökkel.
A krém és a piskóta édességét kompenzálja a fanyar erdei gyümölcs a tetején és a közepén.

Próbáljátok ki!

A siker mind külsőleg, mind ízek harmóniájában verhetetlen lesz!





Hozzávalók a piskótához:
18 cm-es tortaformához való adag


  • 1 csésze (2,5 dl) liszt
  • ¼ csésze kakaó
  • ¼ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • ¼ teáskanál só
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • ¾ csésze cukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 nagy tojás sárgája
  • 75 g olvasztott csokoládé
  • ½ teáskanál vanília aroma
  • ½ csésze tej

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g mascarpone krémsajt
  • 1/3 csésze kakaó
  • 1/3 csésze porcukor
  • 1 csésze 48%-os tejszín (http://www.culinaris.hu/)


Hozzávalók a tetejéhez:


  • 250 g erdei gyümölcs
  • porcukor

Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, majd elkészítjük a piskótát. Először összekeverjük egy tálban száraz alapanyagokat: liszt, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna, só.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgáját, az olvasztott csokoládét, és a vanília aromát. Hozzáadjuk a száraz mixet, majd robotgéppel simára keverjük, végül hozzáöntjük a tejet.
3. Vajazott, lisztezett formába öntjük és készre sütjük (hurkapálcika próbával nézzük meg, hogy készre sült-e a piskótánk).
4. Amíg sül a tésztánk, összeállítjuk a krémet. Robotgép segítségével simára keverjük a mascarponét, a kakaót és a porcukrot, majd a végén hozzákeverjük a tejszínt és felhasználásig hűtőbe tesszük.
5. Ha kész a piskóta, akkor hagyjuk hűlni majd kétfelé vágjuk, megtöltjük a krémmel és a gyümölcsökkel, majd ismét jön a piskóta, krém, gyümölcs és a tetejét megszórjuk porcukorral.



Észrevétel: Fontos, hogy 48%-os tejszínnel dolgozzunk, mert csak így áll meg a második piskóta a krémünkön. Ha 30%-os tejszínnel dolgozunk, akkor inkább azt javaslom, hogy süssünk fele ekkora piskótát, ne vágjuk ketté, hanem a tetejére öntsük rá a krémet és a úgy díszítsük gyümölcsökkel.
Ez a verzió is mennyeien finom! 

Jó étvágyat kívánunk hozzá! :) 




Elkészítés: Mélykuti Juci (http://fromjuci.blogspot.hu/)
Tortatál: Bluer Design (www.bluerdesign.hu)
Kapszli és szívószál: Eztettem: a bolt (https://www.facebook.com/eztettem.a.bolt?fref=ts
Fotók: Balkányi László (https://www.facebook.com/LaszloBalkanyi?fref=ts)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg a barátaiddal a Facebookon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...