Kreatív és egyedi karácsonyfadíszek

2013. dec. 6.

Van, aki esküszik az üveggömbökre, és van, aki csak szalmadíszt tesz a karácsonyfájára. Van, aki a déditől örökölt díszekkel díszít évről-évre, és van, aki minden évben valami újra vágyik, és meg is valósítja. Sőt, sokan még a díszítés menetéhez is ragaszkodnak, és ettől (is) szép a karácsony!

Akik az újító csoportba tartoznak, és szeretik a természetes anyagokat, azoknak ajánlom figyelmébe az alábbi gyűjtést!

Biztosan ismeritek a hungarocell gömböket (nagyon sok méretben kapható szerencsére), ezekkel nagyon könnyű dolgozni, és nagyon jól fel lehet díszíteni. Például a tölgyfa makkjának kupacsait sorban felragasztva egyedi és természetes díszt kapunk:


Aki megunta, és nem sajnálja az üveggömbjeit, annak ajánlom ezt az újrahasznosítást. Alulról felfele indulva ragasszunk papír köröket a gömbökre! Minél színesebb, annál egyedibb!A régi üveggömböket egyszerűen csomagkötöző zsineggel is betekerhetjük:


Melegségre vágyók megunt kötött pulcsiból és valamilyen hozzá illő szép anyagból készíthetnek ilyen szívecske díszeket is! Ezeket biztos, hogy több éven át szívesen akasztjuk majd a fánkra!


Akinek van varrógépe, varrhat papírból is díszt. Nagyon egyszerű, és az alapanyagokért sem kell lejárni a lábunkat.


Aki szeret hímezni, itt egy remek ötlet. Zsinórral varrjunk ki csillagot (de akár kört, karácsonyfa formát, vagy bármit, amit szeretnénk), nagyobb gyerekek is biztosan szívesen segítenek majd!


A sort pedig egy pici karácsonyfával zárom. Készítésük ugyan igényel egy kis türelmet és munkát, de a végeredményt elnézve, megéri a piszmogást.

Mindenkinek kellemes készülődést kívánok!

Nézegess még több karácsonyi dekorációs ötletet:
- Kreatív karácsony: sütiszaggatóból karácsonyfadísz
- Hópihe karácsonyfa dísz: tésztából
- Különleges karácsonyfa díszek a konyhából
- Karácsonyfa dísz rossz cédéből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg a barátaiddal a Facebookon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...