Terítéken Ázsia

2016. máj. 26.

Manapság már nem számít különlegességnek, ha ázsiai ételeket eszünk, vagy ha ázsiai ételeket készítünk otthon. Szeretnénk ez utóbbiban a segítségetekre lenni, hogy mi mindent érdemes beszerezni az ételek profi elkészítéséhez, illetve mutatunk pár csodás, letisztult terítési, asztal dekorálási ötletet, melyekkel elkápráztathatod a hozzád érkező vendégeket! A kínaiak a teáról azt tartották, hogy ápolja és meghosszabbítja az életet, ezért eleinte orvosság gyanánt itták. A tea valamikor az uralkodók itala volt, a teázás szokása bekerült az udvari etikettbe is. Mint a legtöbb szokás, a teázás is idővel meghonosodott, s egyre nagyobb szerepet játszott a magánházaknál is. Vendégfogadás nem múlhatott el, pontosabban, meg sem kezdődhetett nélküle. Amikor a vendéget leültették, rögtön teával kínálták, és a társalgást csak akkor kezdhették el, ha a vendég már megivott egy csészével. Ha ennyire nem is vesszük szigorúan a régi szabályokat, de vendégeink biztos nagyon örülnek majd, ha egy csésze teával köszöntjük őket mi is!

Az asztalt terítésénél ügyeljünk a keleti hangulatra. Használjunk bambusz tányér alátéteket, és fekete vagy fehér fajansz edényeket. Természetesen az eredeti kínai porcelán tálkák is remekül mutatnak az asztalon.Az ételt, amit felszolgálunk, lehetőségek szerint wok-ban készítsük el, sokkal ropogósabb, jobb ízélményt kapunk végeredményként, mintha klasszikus serpenyővel dolgoznánk.


Amennyiben a klasszikus ázsiai konyhakultúra mellett mindenképpen szeretnénk pár szót ejteni a szintén ázsiai, azonban egy kicsit eltérő, színekben, formákban, ízekben pompázó indiai, thai ételkultúráról is. Ha indiai, vagy thai vacsorára hívjuk át barátainkat, terítsünk ennek megfelelően, használjunk harsány színeket, mintákat, formákat! A Sumatra tányérkészlet tökéletes választás erre a célra!Jó készülődést az ázsiai estedhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg a barátaiddal a Facebookon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...